Kleuranalyse

Een kleuranalyse met het beproefde systeem van Colour me Beautiful

Ik ben sinds 2009 gecertificeerd kleuren en image consultant en werk volgens het beproefde kleuranalyse concept van Colour Me Beautiful. Het kleuranalyse principe van Colour Me Beautiful wordt in vele landen en door honderden professionele kleurenconsulenten succesvol toegepast.

Colour Me Beautiful is de grondlegger van de kleuranalyse en actief met kleuradvies en stijladvies sinds 1983, gesticht in de UK en nu actief in vele landen binnen en buiten Europa. Het origineel vier seizoenen pallet is nu uitgebreid tot twaalf seizoensgebonden pallet systeem,( totaal 24 palletten). Consultancy diensten nu ook advies stijl, imago en mode trends op. Behalve het kleuren paspoort zijn nu ook cosmetica en kleurtoon sjaals in het colour me beautiful pakket opgenomen. 

Jouw persoonlijke kleuranalyse

Elke kleuranalyse klant ontvangt een persoonlijke kleurenanalyse die evolueert en relevant is voor de levensstijl en levensvisie van vandaag. 

Kleureneigenschappen

Het Munsell kleur systeem is een van de meest bruikbare en universeel erkend omdat zij  kleuren in logische volgorde organiseert . (1903).
Albert Munsell gebruikte drie termen om kleur te beschrijven, "de kwaliteiten van kleur".
Tint - Ondertoon- warm  of koel. De gele basis is een warm ondertoon, de blauwe basis is een koel ondertone.
Waarde - diepte - licht of diep. Waarde is de diepte of de maatregel van lichter of donkerder de kleur.
Chroma - helderheid - zacht of helder. De zuiverheid van een kleur, licht en helder of gedempt en stoffig.

Evenwicht en harmonie

Het doel van een kleuranalyse is te laten zien hoe je evenwicht en harmonie kan creeren tussen je eigen kleuren en de kleuren die je draagt.

Kleuranalyse dominante kleur kenmerken

Om je eerste dominante kleuren te bepalen kijk ik naar je fysieke kenmerken, haar, huidskleur, oogkleur,en hoe deze kleuren samenwerken.
Door het testen van zowel de eerste als tweede dominant kleuren pallet zullen we in staat zijn om de meest vleiende kleuropties voor jouw persoonlijk kleuranalyse te vinden.
Balans en eenheid wordt bereikt door het dragen van kleuren die dezelfde of soortgelijke eigenschappen als je eigen huid hebben. De ondertoon, diepte en helderheid moeten allemaal samenkomen in harmonie. Deze kleuren komen in je kleuren paspoort.

Je dominante kleuren pallet bevat 30 stoffen monsters, bij de tweede dominante kleur pallet ontvang je een extra 6 kleuren stoffen kaart, met het derde erbij onthullen we de meest geschikte kleuranalyse voor jouw persoonlijk kleuren paspoort. Jouw persoonlijk kleuranalyse paspoort heeft een totaal van 42 kleuren stoffen.
Deze nieuwe kennis over jouw eigen persoonlijk kleuren maakt het vernieuwen van je nieuwe garberobe veel eenvoudiger, winkelen wordt weer ervaren als een plezier ! Een kleuranalyse werkt bij iedereen.